Наші хитрощі приготування страв

Сторінка 1 з 3 1, 2, 3  Наступне

Попередня тема Наступна тема Донизу

Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Запах Ветра на тему Ср Квіт 23, 2014 9:05 pm

Вчера делала окрошку и подумала, что надо бы поделиться своими хитростями приготовления некоторых блюд)))
Окрошку делаю на воде или бульоне, укроп-петрушку мелко нарезаю и желтки с половины яиц не режу, а растираю с солью, соком лимона, зеленью и небольшим количеством сметаны. Чтобы не было комочков желтка. Потом этим заправляю нарезанные ингредиенты окрошки, добавляю сметану/майонез, хорошо перемешиваю и только потом заливаю бульоном. Иногда под настроение один огурец могу потереть и сок с него залить в окрошку cheers Вкууусно)))

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по simant на тему Пт Квіт 25, 2014 1:24 pm

Мій "секрет". Якщо всі вже знають-запис видалю, Але багато моїх знайомих "не в курсі".
Щоб потерти щось(цедру лимона, картоплю на деруни, хрін на бурачки тощо) на найдрібнішій терці, треба на неї вдіти целофановий кульок. Тоді продукт не забивається між отвори (під час миття терки оціните!), продукт легше ковзає і, відповідно, легше і швидше терти, майже не травмуються руки.

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Viorika на тему Пт Квіт 25, 2014 2:30 pm

Оль, за окрошку дякую цветочек Все на це блюдо задивляюся, їсти люблю, але ніколи не готувала, літо обіцяють жарким, так що включимо в меню))
simant, за пораду bounce одне питання, а кульок не рветься, його шматки в страву не попадають?

Viorika

Сообщения : 1502
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 42
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по simant на тему Пт Квіт 25, 2014 2:51 pm

НУ ЧОМУ ВСІ про кульок запитують!!!!!!
 Вірусь, в кульку робляться дірочки, але частинки целофану в їжу НЕ ПОТРАПЛЯЮТЬ. Я свекрові доводила. Одягла червоний кульок  і терла картоплю. Він потім в окулярах і з лупою шукав кульок в натертому. Не знайшов. Сказав, що все одно знайде. Вдома так потре, знайде, а тоді мені подзвонить. З Різдва шукав, поки свекруха не "взула", що " в хаті кулька цілого нема".

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Viorika на тему Пт Квіт 25, 2014 3:20 pm

Про кульок запитують, бо чомусь зразу здається, що він має на шматки порватися)))) Але я спробую обов'язково, взагалі-то коли треба багато терти я витягаю комбайн, але за дві морквини до зажарки, чи пару хроників до бурачків, витягати ту бандуру а потім мити не хочеться, а так як руки у мене видно пришиті фігово, я вічно зітру пальці, тому твоя порада дуже навіть доречна))) Дякую цветочек 

Viorika

Сообщения : 1502
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 42
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по simant на тему Пт Квіт 25, 2014 3:26 pm

Вірусь, в мене руки певно пришивались однією ниткою з Твоїми. Very Happy  Рада допомогти. sunny 

Ще один "секрет". Якщо носити вузькі спідниці (як я), вони при ходьбі перекручуються ( чи то тільки в мене?). Щоб гарантовано уникнути цього треба петельки, які пришивають до пояса ( щоб їх вішати ) запхати за пояс колготок. І все.

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Секрет картоплі -фрі з МакДональдса.

Створювати по simant на тему Ср Квіт 30, 2014 1:24 pm

Секрет картоплі -фрі з МакДональдса.

Картоплю чистимо, ріжемо на брусочки і відварюємо в соленій воді до напівготовності. Обсушуємо і досмажуємо в великій кількості олії. Я навіть кілька разів досмажувала в духовці- щоб швидше. Налила в форму олії, кинула картоплю. Пару раз перемішала. І все.
Викладаємо на серветки, щоб поглинуло зайву олію.

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по rodema на тему Нд Травень 04, 2014 2:46 pm

Девочки, спасибо за дельные советы на все случаи жизни! Оля-Simant, можешь смеяться, но у меня тот же вопрос, что и у Веруни возник сразу (это про совет о кульке и терке)))  Very Happy  Very Happy Но ты уже все сказала, так что еще раз спасибо огромное, девчата))  спасиб 

rodema

Сообщения : 123
Дата регистрации : 15.04.2014
Откуда : Одесса

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по simant на тему Пн Травень 05, 2014 4:54 pm

Ріпчасту цибулю  та часник набагато легше чистити, якщо їх намочити.

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Як швидко зварити бурячки

Створювати по Запах Ветра на тему Вт Травень 06, 2014 9:17 am

Як швидко зварити бурячки cheers 
Якщо покласти бурячки в уже киплячу воду, то вони зваряться за годину.
А можна ще швидше. Потрібно варити буряк у киплячій воді 30 хвилин, а потім злити воду та поставить її під потік холодної води на 15 хвилин (чім холодніше, тім гарніше). За рахунок температурного перепаду буряк дійде до готовності.

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по simant на тему Вт Травень 06, 2014 11:18 am

клас!

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по simant на тему Ср Черв 18, 2014 9:22 am

Супер-крем!
Горіхи перемолоти через м*ясорубку. Залити гарячим молоком, щоб покрило зверху. (Не кипятком!-бо звурдиться). Перемішати.  Якщо "кашка" буде дуже густа-додати ще молока.Коли трошки підстигне - додати цукру. Збити масло, по ложці давати горіхову масу і збивати далі. Можна використовувати і без масла. Пасує до пісочних коржів(їх перед тим бажано пропитати) та шоколадного бісквіту.

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Леся на тему Ср Черв 18, 2014 11:57 am

simant пише:НУ ЧОМУ ВСІ про кульок запитують!!!!!!
 Вірусь, в кульку робляться дірочки, але частинки целофану в їжу НЕ ПОТРАПЛЯЮТЬ. Я свекрові доводила. Одягла червоний кульок  і терла картоплю. Він потім в окулярах і з лупою шукав кульок в натертому. Не знайшов. Сказав, що все одно знайде. Вдома так потре, знайде, а тоді мені подзвонить. З Різдва шукав, поки свекруха не "взула", що " в хаті кулька цілого нема".
О какая полезная инфа. спс.
Кстати о кульках.
Я отбиваю отбивные предварительно положив их в пакет, и через пакет луплю уже молоточком. Очень удобно - кухня чистая Smile не нужно потом отмывать стены-потолки от мелких "брызг" мяса Smile

Леся

Сообщения : 878
Дата регистрации : 15.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Донецк

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по simant на тему Вт Черв 24, 2014 9:47 am

Як зварити манку швидко і без   молочної шкірки та жодної грудочки.
В молоко дати дрібку солі, ванільного цукру, цукор, трошки масла(щоб не було шкірки). Довести до кипіння. В окремій посудині  змішати манку і трошки  холодного молока, щоб була рідка кашка. Вилити в кипляче молоко і помішуючи доварити  до готовності (десь 5 хв).

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Lesya на тему Ср Лип 16, 2014 8:53 am

Щоб не заморочуватись частим миттям плити я роблю так: на верх газової плити (там, де камфорки) вистиляю фольгу (беру харчову в рулоні). Фольгу вистиляю так, щоб не було щілин і не мішали газу горіти - я так вже приловчилась, що це в мене на автоматі. Під фольгу ще кладу пару серветок: це на той випадок, якщо щось збіжить і рідина потрапить під фольгу, а серветки не дадуть фользі приклеїться до поверхні плити. Змінюю фольгу по мірі забруднення (раз в тиждень). Дуже еффективне при смаженні риби і м'яса.
Коли купила новий холодильник, то задовбалася весь час мити скляні полочки - то щось прольється, то кастрюля виявилась бруднуватою, то ще якась напасть (особливо коли діти розільють мед або варення) Тоді я звернула увагу на харчову плівку. Просто беру  поличку і вистиляю плівкою - забруднилось, знімаю плівку, протираю поличку сухою ганчіркою, вистиляю новою.

Lesya

Сообщения : 491
Дата регистрации : 11.04.2014
Возраст : 36
Откуда : Золотоноша

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по simant на тему Ср Лип 16, 2014 1:38 pm

Лесю, дякую. Про фольгу я знала, а з холодильником треба спробувати!!!!

simant

Сообщения : 242
Дата регистрации : 09.04.2014
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Запах Ветра на тему Ср Лип 16, 2014 1:57 pm

А я ленивица, покупаю готовые пластины для печки Фрекен Бок. Кстати, действительно быстрее все закипает.

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Секреты вкусного мяса

Створювати по Запах Ветра на тему Нд Серп 31, 2014 11:22 am

Секреты вкусного мяса
1. Мясо станет нежнее, если за час до готовки его смочить водкой.
2. Можно мясо перемешать с соевым соусом, оставить на ночь, а завтра жарить, оно получится очень сочным.
3. Говядина, баранина получится мягкой и сочной, если ее перед запеканием посолить, поперчить, еще можно нашпиговать чесноком, затем обернуть мясо банановой кожурой.
4. Закрепите кожуру кулинарной нитью, чтобы она не разошлась.
5. Положите мясо на противень и поставьте в разогретую духовку на 30-40 минут.
6. Кожура банана обладает уникальными свойствами и сделает жесткое постное мясо мягким.

Секрет превращения жесткой говядины в нежное и мягкое мясо.

1. Выложите говядину на раскаленную сковороду. Обжарьте на сильном огне 3-5 минут.
2. Добавьте немного воды, накройте крышкой и уменьшите огонь. Нарежьте корень имбиря и положите его тушиться вместе с мясом.
3. В состав имбирного сока входит вещество, которое разлагает протеины и делает жесткое мясо мягким. Говядину достаточно потушить с имбирем 30- 40 минут.

Смягчить старое мясо поможет лимонная корочка.

1. Нарежьте мясо на куски поперек волокон и выложите на раскаленную сковороду.
2. Добавьте несколько лимонных корок.
3. В конце приготовления не выбрасывайте корки.
4. Достаньте их, разотрите ложкой и размешайте с мясным соком, который выделился при жарке. Выложите говядину на тарелку, полейте соком и украсьте веткой зелени и морковью.
5. Никогда не солите мясо непосредственно перед жаркой, оно потеряет много сока и получится невкусным. Соль надо класть во время, а еще лучше в самом конце приготовления.

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Yanita Vladovitch на тему Нд Січ 18, 2015 6:18 pm

У нас зима - это пора винегрета. И кто его делает? Конечно же, я.
Сами понимаете, что от свеклы руки и доска становятся красными, если не сказать больше. Так вот, я недавно для себя открыла средство - маринованные огурцы, их сок начисто смывает сок вареной свеклы, остается только пойти и сполоснуть руки. Не нужно их потом часами тереть.

Yanita Vladovitch
Admin

Сообщения : 2399
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 33
Откуда : Одеса

На початок Донизу

Про цибулю та часник.

Створювати по Ola P на тему Пн Січ 26, 2015 9:51 am

simant пише:Ріпчасту цибулю  та часник набагато легше чистити, якщо їх намочити.
Ще хочу добавити своїх "п,ять копійок" Подмигивание і робити це діло у сидячому положенні. thank_you 
ой, ще один важливий моментПодмигивание- хвостик цибулі обов,язково лишати - її так лекше кришити. thank_you 
Вау, тут такий вибір смайликів, клас! танцор

Ola P

Сообщения : 1
Дата регистрации : 23.01.2015
Откуда : Україна

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Yanita Vladovitch на тему Пн Січ 26, 2015 10:13 am

Ольга, с первым сообщением! Smile

По поводу "намочить" ничего не знаю. Мы это средство "намочить на сутки" используем для того, чтобы лук быстрее прорастал (зимой "на перо" - крайне важно). Кстати, проращиваем в коробочках, а не в вазонах с землей (берется специальный мелкий лук и выкладывается кучненько).
Но что-то я овлеклась.
Сама не пробовала, но слышала, что чтобы не плакать во время нарезания лука, нужно жевать: неважно что, жвачку, колбасу Very Happy - главное жевать.

Yanita Vladovitch
Admin

Сообщения : 2399
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 33
Откуда : Одеса

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Запах Ветра на тему Пн Січ 26, 2015 11:02 am

О, кстати о луке. Я тут увидела новый способ выращивания лука на подоконнике с леечкой
Берется пластиковая бутылка от 2 до 5 литров. В ней паяльником или старым горячим ножом делаются отверстия под лук, засыпается землей и сажается лук. Мастер-класс здесь [Ви повинні бути зареєстровані і підключені , щоб побачити посилання]
[Ви повинні бути зареєстровані
і підключені , щоб побачити це зображення]

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Yanita Vladovitch на тему Пн Січ 26, 2015 11:40 am

Класс! Место экономится - это плюс. Но такой вазон наверное тяжелый - это минус. Very Happy

Yanita Vladovitch
Admin

Сообщения : 2399
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 33
Откуда : Одеса

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Запах Ветра на тему Пн Січ 26, 2015 11:44 am

Таня, я хочу бутылку двухлитровую из под Живчика попробовать сделать.

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Метелица на тему Пн Січ 26, 2015 11:57 am

Оля, спасибо, интересный способ)
А я все в стаканчики одноразовые лук сажу)

Метелица

Сообщения : 697
Дата регистрации : 13.04.2014
Возраст : 42
Откуда : Днепропетровск

На початок Донизу

Re: Наші хитрощі приготування страв

Створювати по Спонсируемый контент


Спонсируемый контент


На початок Донизу

Сторінка 1 з 3 1, 2, 3  Наступне

Попередня тема Наступна тема На початок


 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі