Що сьогодні готуємо?

Сторінка 11 з 13 Попередній  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Наступне

Попередня тема Наступна тема Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Вт Квіт 07, 2015 7:52 pm

Viorika пише:Готувала сьогодні гречаники в томатному соусі, на гарнір тушкована капуста з копченими реберцями, на перше бульйон курячий з домашньою лапшою, на десерт купили морозиво)))
Що це таке гречаники?

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Леся на тему Вт Квіт 07, 2015 7:55 pm

эт как тефтели только с гречкой...
девочки , а сальники вы готовите? чет вспомнились.... ммм смакота.

Леся

Сообщения : 878
Дата регистрации : 15.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Донецк

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Амріта на тему Вт Квіт 07, 2015 8:25 pm

Дiвчата, а навчiть мене робити картоплянi зрази)) отримала е спецзамовлення на них, але вони у мене нiколи не виходять. Останнiй раз робила - так намучилася з тим тiстом - розлазиться, липне, не скрiплюеться, жах))

Да, i я теж цiкавлюся - а що таке гречаники? Smile

Амріта

Сообщения : 1422
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 45
Откуда : Київ

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Вт Квіт 07, 2015 8:35 pm

У нас сальніки це печінка, сало, цибуля, пропущенні через мясорубку + яйця, мука - таке готую. 
Останнім часом замість муки додаю варену гречку. Ще краще виходить.

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Запах Ветра на тему Вт Квіт 07, 2015 9:33 pm

Леся пише:А я сегодня варила плавленный сыр Laughing
Остынет-застынет - отпишусь шо за зверь получился Laughing
Между прочим очень неплохая штукенция. Я тоже когда-то варила)))
Леся, у тебя неподалеку есть вет.аптека? Есть такой препарат, Мейто, продается в вет.аптеках. С его помощью можно приготовить брынзу, а если еще и домашнее молоко возможно взять, то вообще супер.
Олеся, ты не одна такая, у меня зразы не получаются ни-ког-да Very Happy

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Амріта на тему Вт Квіт 07, 2015 9:41 pm

Сидiла, шукала)) я завжди варила чищену картоплю, а у всix рецептах - в мундipцi. Спробую тепер так))

Амріта

Сообщения : 1422
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 45
Откуда : Київ

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Viorika на тему Вт Квіт 07, 2015 9:44 pm

Гречаники готуються дуже просто, м'ясний фарш (я брала свиний), гречка відварена, в пропорції 1 до 1. Гречку перемелюю на м'ясорубці, так вона краще поєднується з фаршем. На пів кілограма фаршу - 2 яйця, (більше м'яса - більше яєць), 1 цибулина, я тру на мілкій тертці, але можна мілко порізати, сіль, перець, приправи, які вам до смаку. Три столові ложки муки. Все в одну миску, замішуємо таке липке тісто, як на котлети)) Роблю круглі тефтельки, обжарюю в сильно розігрітій сковороді з двох сторін, щоб зробилася така апетитна скоринка і викладаю тефтельку в каструлю. Окремо готуємо соус: одну-дві цибулини ріжу півкільцями, підсмажую на суміші олії і масла, (можна потерти одну морквину, але мої так не люблять) коли цибуля стане золотистою вливаю дві столові ложки томатної пасти розведені пів літром води, води можна більше, (треба дивитися, так, щоб соус закрив тефтельки повністю), додаю дві столові ложки сметани, лавровий лист, духмяний перець горошком, чорний перець горошком, солю, перчу до смаку, коли соус закипить заливаю гречаники і тушу їх в соусі хвилин 20-25. Насправді, все готується дуже швидко)))
Сальники робимо так само, як Оля)) От тільки з гречкою треба буде спробувати))

Viorika

Сообщения : 1502
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 42
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Леся на тему Ср Квіт 08, 2015 11:07 am

шоти пише:У нас сальніки це печінка, сало, цибуля, пропущенні через мясорубку + яйця, мука - таке готую. 
Останнім часом замість муки додаю варену гречку. Ще краще виходить.
О дааа, но главное , их же надо завернуть в жировую сетку Smile Звучит ужасно вредно и калорийно, но как вкусно Laughing


По поводу плавленного сыра, что сказать на плавленный сыр , это почти не похоже, но вкусно. Напоминает творожную пасту , которую я пару раз брала до войны, сейчас уже и не вспомню кто производитель, но было довольно дорого, а съедалось мною за 2 раза.
Как заменитель плавленного сыра который мажется на хлеб вполне буду использовать. ага.
У нас один сырок типа "дружбы" стоит - 10 грн Shocked  а тут на 35 грн я каструльку наварила обалдение  больше, конечно, на полкило творога бадяжить не буду, максимум грамм на 200. обалдение

Леся

Сообщения : 878
Дата регистрации : 15.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Донецк

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Ср Квіт 08, 2015 3:59 pm

И плавленый сыр и твердый  варю много лет.
Плавленый в основном получается как " Янтарь", но если дольше поварить и постоит дней 7, то как магазинный.
Делаю постоянно, нам оч. нравится.

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Леся на тему Ср Квіт 08, 2015 4:02 pm

Оля , а подскажи пропорции , хоч у чтоб как "янтарь" ЛОВ

Леся

Сообщения : 878
Дата регистрации : 15.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Донецк

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Ср Квіт 08, 2015 4:59 pm

Плавленный сыр.

Творог - 500гр
Молоко-100мл ( важно, не больше!)
Масло сл. -2ст.л ( кладу кусочек 2х2см)
Сода- 0.5ч.л.
Соль-1,5ч.л
Приправы: чеснок, паприка, куроп, кориандр - по желанию и вкусу.
Творог, сода, молоко = хорошо растирают, на огонь, на медленном огне нагревают, постоянно мешать- начнет плавиться + соль, масло = варим, постоянно мешая до полной однородности. Это минут 15 ( из опыта)

Весь творог , который не съедаем, собираю в морозилку. Затем разморозила и делаю или сыры или творожную запеканку.

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Запах Ветра на тему Ср Квіт 08, 2015 5:10 pm

Олечка, а творог какой должен быть? Домашний или магазинный? Или нет разницы?

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Ср Квіт 08, 2015 5:28 pm

С магазинного НИКОГДА не делала. Или с рынка или сама и твердый сыр тоже или рынок или сама.
Поэтому не знаю, можно ли делать с магазинного.

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Viorika на тему Ср Квіт 08, 2015 5:40 pm

Переписала рецепт плавленого сыра себе, спасибо, Олечка  цветочек Я живу в селе, поэтому даже не помню когда вообще покупала магазинный творог, а вот твердые сыры постоянно покупаем в магазине, моей семье домашние твердые сыры не нравятся.

Viorika

Сообщения : 1502
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 42
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Ср Квіт 08, 2015 5:51 pm

Мои дети старшие и младшие были в Киеве на фестивале "Здорового образа жизни", там много чего было, у них куча впечатлений, много увидели нового, много попробовали.
Но, меня больше всего впечатлило. Сыры, которые сделаны полностью из натурального сырья, маленькими сыроварнями Цена 1кг - 600гр (это примерно, где чуть больше, где меньше)
Так что мы любим мой домашний твердый сыр.
А если сразу не съедим, он выстоится, то  лучшим магазинным ничем не уступает.

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Амріта на тему Ср Квіт 08, 2015 6:32 pm

Ой, як цiкаво, я теж рецепт переписала))
Оля, а скiльки на виходi грам вийде з цього рецепту?

Сьогоднi: типа супчик по-мисливськи, пшенична каша, зараз приступаю до зразiв - а вдруг! Smile
Стушила фiле у вершках - майже по-харкiвськи))
I планую ще спекти творожно-лимонну запiканку по-донецьки (ну, майже по-донецьки) Smile
Ще е 400 гр iндичого фiле - мабуть, зроблю рубленi котлети, бо облом доставати, а потiм мити м,ясорубку))

Амріта

Сообщения : 1422
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 45
Откуда : Київ

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Леся на тему Ср Квіт 08, 2015 7:42 pm

шоти пише:Плавленный сыр.

Творог - 500гр
Молоко-100мл ( важно, не больше!)
Масло сл. -2ст.л ( кладу кусочек 2х2см)
Сода- 0.5ч.л.
Соль-1,5ч.л
Приправы: чеснок, паприка, куроп, кориандр - по желанию и вкусу.
Творог, сода, молоко = хорошо растирают, на огонь, на медленном огне нагревают, постоянно мешать- начнет плавиться + соль, масло = варим, постоянно мешая до полной однородности. Это минут 15 ( из опыта)

Весь творог , который не съедаем, собираю в морозилку. Затем разморозила и делаю или сыры или творожную запеканку.
Оль спасибо, я примерно так и делала, только в моем рецепте на 500 гр творога 50 мл молока и 1 яйцо, и явно много жидкости это, думаю в следующий раз поиграться с количеством, потому что варилось на водяной бане , расплавилось , но не уварилось до тягучести, жидковато-то немного . А варить дальше смысла не было, творог стал в крупинки сворачиватся.


Востаннє редаговано Леся (Ср Квіт 08, 2015 8:14 pm); всього редаговано 1 раз

Леся

Сообщения : 878
Дата регистрации : 15.04.2014
Возраст : 41
Откуда : Донецк

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Ср Квіт 08, 2015 8:05 pm

Читала рецепт где на паров. бане, но мне нравится именно этот. Просто варится, жидкость выпаривается при плавлении и масса из белой станет кремовой, цвета плавленного сыра.
Можно еще куркумы немного добавить.
Эксперементируй, приспособишься, будет получаться и магазинный есть не сможешь.

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Запах Ветра на тему Ср Квіт 08, 2015 8:54 pm

Оля, спасибо, тоже попробую, но уже после праздников. У меня просто в морозилке остатки и домашнего и магазинного творога. Рискну обязательно. У меня тоже рецепт был с яйцом и брался крупинками, поэтому я решила, что это не мое.

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Амріта на тему Ср Квіт 08, 2015 11:26 pm

Что-то я сегодня увлеклась))
Суп, каша, м,ясо тушковане, каклети, зрази, творожно-лимонна запiканка (супер! Старша сказала, що це найсмачнiше, що я пекла в усi останнi рази Very Happy), кампот. Може, завтра буде вихiдний? Smile

Амріта

Сообщения : 1422
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 45
Откуда : Київ

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Ср Квіт 08, 2015 11:57 pm

Да, наготувала ShockedВихідний потрібен.

В мене все просто, обід -пісний суп(квасоля, сушені гриби), котлети  (вчорашні). вечеря -гречка, сосиски.

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Viorika на тему Чт Квіт 09, 2015 9:50 am

У нас сьогодні оселедець, картопляне пюре, пісний квасолевий супчик. Оля, з Харкова  Подмигивание, ми вирішили в кошик зробити ковбасу по твоєму рецепту, тому я напевно буду дзвонити, еслі шо  Embarassed

Viorika

Сообщения : 1502
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 42
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по шоти на тему Чт Квіт 09, 2015 7:10 pm

У нас сьогодні картопля запечена з м*ясом та оладки двух видів , солоні та солодкі.

шоти

Сообщения : 592
Дата регистрации : 05.06.2014
Возраст : 58
Откуда : Чернигiв

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Запах Ветра на тему Чт Квіт 09, 2015 9:00 pm

А мы с кумой и крестницей сегодня пекли паски. Поэтому почти ничего не готовила. Макароны с сыром, салат и котлеты. Утром были булкенброды и чай-кофе-какао.

Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Що сьогодні готуємо?

Створювати по Спонсируемый контент Сьогодні в 9:03 am


Спонсируемый контент


На початок Донизу

Сторінка 11 з 13 Попередній  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Наступне

Попередня тема Наступна тема На початок


 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі