Смаколики в банці

Сторінка 2 з 2 Попередній  1, 2

Попередня тема Наступна тема Донизу

Наливка малиновая

Створювати по Sania на тему Пн Лип 13, 2015 7:29 pm

Оце так тема!)))
Я, як той хомяк, запасаюсь на зиму весь час  Very Happy
Від мене вклад в тему:

1. Наливка малинова. Дуже смачна, допомагає при простуді. Я побачила рецепт в Інтернеті, та тепер не знайду. Але роблю кожен рік.
Отже,
1 кг малини засипаємо у 3-літрову банку, зверху - 1 кг цукру. Там не писали, але із досвіду: трохи потрусити і хоч годинку залишити у теплі, щоб вийшов сік. Банку поставити у холодильник на два дні. Я перемішую ложкою, бо цукор не топиться. Через два дні залити 1 літр водки і на місяць у холодильник. Через місяць процідити, розлити у фляжки і зберігати у холодильнику. Зимою вечером дуже гарно випити келишок наливки  ЛОВ

Ще прийду із рецептом сиропу.


Востаннє редаговано Sania (Вт Лип 14, 2015 9:29 pm); всього редаговано 1 раз
avatar
Sania

Сообщения : 325
Дата регистрации : 10.04.2014
Возраст : 40
Откуда : Закарпаття

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Запах Ветра на тему Пн Лип 13, 2015 8:46 pm

Оксана, здається, ми тепер усі як хом'яки)) Найближчі два роки)))
avatar
Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Yanita Vladovitch на тему Вт Лип 14, 2015 8:04 am

Оксано, назву рецепту познач якось (кольором, жирним шрифтом) Smile

Рецепт цікавенький: мені не згодиться, але потрібним людям розкажу.
avatar
Yanita Vladovitch
Admin

Сообщения : 2421
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 34
Откуда : Одеса

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Viorika на тему Вт Лип 14, 2015 1:03 pm

Я малину з цукром вже поставила у холодильник, ще вчора, завтра буду заливати горілкою))) Сяня, дякую  Mad
avatar
Viorika

Сообщения : 1502
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 43
Откуда : Львів

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Sania на тему Вт Лип 14, 2015 10:01 pm

Вірочко, скажеш потім, як тобі  Smile

А я з рецептом безалкогольним))

2. Малиновий сироп. 
Перед тим, як робити сироп, треба, щоб малина трохи постояла, пустила сік. Можна декілька годин у теплому місці, або декілька днів у холодному. У мене зазвичай, час щось робити є у суботу, то моя малина стоїть у холодильнику декілька днів. 
Процес. Малину віджати. У кого є для цього пристрій - супер. У кого нема, можна малину почавити товкушкою для пюре і віджати через марлю сік. Потім беремо на 1 літр соку 1 кг цукру, на вогонь, помішуємо інколи. Коли розтопиться цукор, додаємо лимонну кислоту (десь 0,5 ч.л. на 1 літр соку), варимо, поки появиться шум (Слідкувати, бо його буває багато). Зразу зменшити вогонь, зняти піну і розлити у стеилізовані та підігріті пляшки або банки. Бажано лити через ситечко. Закрити і у темне місце. Щодо пляшок: я беру з-під коньяка, якщо маю. Якщо ні, то в банки закатую. Грію банки у духовці. Вони заодно там і сушаться після миття.

Сироп досить смачний і дуже густий. Треба дві столові ложки на стакан води. Я взимку малій у школу даю. І смачно, і корисно.
avatar
Sania

Сообщения : 325
Дата регистрации : 10.04.2014
Возраст : 40
Откуда : Закарпаття

На початок Донизу

Помидоры фаршированные

Створювати по Yanita Vladovitch на тему Чт Серп 06, 2015 3:28 pm

200 гр чеснока
6 штук крупных сладких перца
2-3 штуки горького перца
сельдерей
-----------
перебить на мясорубке/блендере/комбайне - это заправка

400 гр сахара
200 гр соли
250 гр уксуса
4 л воды
-----------
закипятить - это маринад

1 ведро (10 л) помидор нарезаем кусочками и складываем в 3-хлитровые банки (должно получиться3 шт), периодически посыпая заправкой. Наполненные таким образом банки заливаем закипевшим маринадом. Затем стерилизуем минут 15.
Мы взяли половину требуемого и складывали в литровые банки. Результат узнаем зимой


Востаннє редаговано Yanita Vladovitch (Чт Серп 06, 2015 8:44 pm); всього редаговано 1 раз
avatar
Yanita Vladovitch
Admin

Сообщения : 2421
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 34
Откуда : Одеса

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Запах Ветра на тему Чт Серп 06, 2015 3:33 pm

Тань, заливку сверху лить, правильно?
avatar
Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Yanita Vladovitch на тему Чт Серп 06, 2015 6:02 pm

Оля, да, когда заполним банку помидорами, то заливаем закипевшей заливкой/маринадом. И стерилизуем

Дополнила предыдущий пост, а то не совсем ясно получилось
avatar
Yanita Vladovitch
Admin

Сообщения : 2421
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 34
Откуда : Одеса

На початок Донизу

ОГРІКИ ЯК ІЗ ДІЖКИ

Створювати по Вика на тему Сб Серп 22, 2015 7:25 pm

у мене є така підозра, що цей рецепт знали всі, крім мене, але про всяк випадок напишу:
головне, на мій погляд, в цьому рецепті розсол: на один літр води потрібно одна столова ложка солі з горою (я робила гору невеличку, бо інколи сиплю так, що в тій горі солі вдвічи більше, ніж в самій ложці)
ставимо кип*ятити розсол, кріп, лістя хріна, часник, величеньку скибочку гіркого перцю, (я ще листя вишні надерла) намиті огірки розкладаємо по банках, коли розсол закипить заливаємо ним огірки, накриваємо кришками (накриваємо, а не закатуємо) і залишаємо їх на три дні прямо на кухні (звичайно, краще сховати десь під стіл, щоб не заважали), через три дні розсол зливаємо в каструлю і ставимо кип*ятити, коли закипить, знову заливаємо огірки і закатуємо. Виходять дійсно як із діжки. Ось тільки в мене вони мутні, дівчата казали, що можна їх промити окропом доки розсол гріється - просто залити в банки і вилити, я в цей раз спробую так. І ще сказали, якщо кришка надулася - присипати дробрячу гірку солі прямо на кришку і все буде добре (я про всяк випадок насипала). Мені цей рецепт сподобався тим, що він займає маньше часу, ніж той, яким я консервувала раніше.
avatar
Вика

Сообщения : 480
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 51
Откуда : Дніпропетровськ

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Запах Ветра на тему Сб Серп 22, 2015 7:30 pm

Вика, а погреба у тебя нет, случайно?
avatar
Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Вика на тему Сб Серп 22, 2015 8:49 pm

нема, на шостому поверсі не вирили  Very Happy
avatar
Вика

Сообщения : 480
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 51
Откуда : Дніпропетровськ

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Запах Ветра на тему Сб Серп 22, 2015 8:56 pm

Ну, мало ли))) Может, у тебя гараж с погребом есть Very Happy Етим рецептом что у тебя в моей семье солят огурцы с момента появления стеклянных банок. Если хранить в погребе, то просто складываешь специи и огурцы в банку, заливаешь расолом и мягкой крышкой под горячее. И в погреб сразу как остынут)
avatar
Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Вика на тему Сб Серп 22, 2015 9:16 pm

я про такий з капроновими кришками чула, але ж погреб! а за цим рецептом і на балконі спокійно стоять, я їх, доречі, в саму спеку робила і нічого - стоять
avatar
Вика

Сообщения : 480
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 51
Откуда : Дніпропетровськ

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Запах Ветра на тему Сб Серп 22, 2015 9:19 pm

Да, Викуль, я знаю. Просто если в погреб, то не нужна канитель с отстаиванием-кипячением и металлическими крышками.
avatar
Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Чатни

Створювати по Запах Ветра на тему Нд Серп 23, 2015 10:03 pm

ЧАТНІ.

Що нам потрібно:
0, 5 кг томатів
1-2 шт. червоної цибулі
3 зубчики часника
0,5 -1 перчик чілі
3 ст. л. олії
3,5 ст. л. цукру
20 мл винного оцту
сіль, перець

Як робити. Томати ріжемо скибочками (я беру різнокольорові: червоні, рожеві, жовті, помаранчеві), цибулю кружальцями і навпіл, часник та чілі дрібненько нарізаємо (ми всі не дуже їмо гостре тому чілі я кидаю зовсім маленький шматочок, навіть не половинку), заливаємо олією та оцтом (використовую яблучний), сипемо цукор, сіль. Все це у кастрюльку, як закипить, то тримаємо на маленькому вогнику 45 хв.

Після цього можна складати у банки і закрутити на зиму, можна їсти зразу як охолоне. Виходить 0,75л приблизно.

Я сегодня вечером исполнила Smile Ой, мням))) Винный уксус закончился, обычный тоже нормально. И лук белый вместо розового. Перец красный брала молотый. Завтра приготовлю на бис)))
avatar
Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Сальса из помидор.

Створювати по Запах Ветра на тему Чт Серп 27, 2015 12:21 pm

Сальса из помидор.

Берем:
• 6 больших помидор
• 1 небольшую головку репчатого лука
• 1 раздавленная долька чеснока
• 2 столовых ложки порезанных листьев петрушки, половинку корня сельдерея
• 4 столовые ложки яблочного уксуса
• 1 щепотку орегано(душицы)
• 1/2 часть желтого(оранжевого) болгарского перца и половинку красного острого стручкового перца
• Половину чайной ложки крупной соли
Помидоры бланшируем, очищаем от кожицы, режеи на четыре части каждый помидор и удаляем семена. Кладем их в сито и даем стечь лишней жидкости. Лук, корень сельдерея, перец и острый перчик режем кубиками по 0,5 см, помидоры нарезаем кубиками по 1 см. Все это богатство кладем в эмалированную кастрюлю и подогреваем, аккуратно помешивая до тех пор, пока не появятся пузырьки. Заполняем подготовленные и подогретые банки, прикрываем крышками но! Не закрываем.
Стерилизуем 15 минут( если банки 0,5 л), закатываем- храним в холодильнике.

Нашла рецепт, но пока не пробовала. Кто нибудь делал такое?
avatar
Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Баклажаны на зиму.

Створювати по Запах Ветра на тему Чт Серп 27, 2015 12:46 pm

Баклажаны - 5 кг.
Перец болгарский красный - 16 шт.
Перец острый - 1-3 шт. По вашему вкусу
Чеснок - 4-8 головок.
Уксус- 180 мл.
Соль- 2 ст. ложки без горки. для маринада, и 2 ст.л. для посыпки.
сахар - 1 стакан.
Масло растительное 200 гр.
Вымытые баклажаны разрезать поперек на два и вдоль на 4 части. Кусочки размером примерно на 2 пальца в длину и ширину.
Присыпать солью, перемешать и оставить на пару часов. Промыть хорошо. Закипятить воду и закинуть баклажаны. Проварить 5-6 минут от момента закипания. Слить воду.
Пока баклажаны настаиваются в соли сделать маринад.
Перец и чеснок почистить. Перемолоть их через мясорубку. Добавить соль, сахар, уксус, растит.масло и довести до кипения. Маринад вылить в кастрюлю с баклажанами, аккуратно распределяя по всей поверхности. Проварить 5-10 минут.
Раскладывать по стерилизованным банкам и закатать.
У мамы из этого количества получается 10 баночек по 0,5 л.
avatar
Запах Ветра
Admin

Сообщения : 4626
Дата регистрации : 09.04.2014
Возраст : 44
Откуда : Харьков

http://ukrlitterra.com.ua

На початок Донизу

Re: Смаколики в банці

Створювати по Спонсируемый контент


Спонсируемый контент


На початок Донизу

Сторінка 2 з 2 Попередній  1, 2

Попередня тема Наступна тема На початок


 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі